2017-08-24 Anders Olsson

Fastan som förändrade historien

Artboard 1

Ester i Bibeln var pressad av ansvaret att hitta vägen in till kungen för att rädda miljoner människor undan en kommande katastrof. Vid kritiska situationer då maktlösheten nästan tagit över finns det fortfarande en väg till förändring. Gud har gett oss ett redskap som få fått tag i och som nästan blivit en av Bibelns bäst bevarade hemligheter.
Det var detta som Ester fick tag i.

”Gå och samla alla judar som finns i Susa och håll fasta för mig. Ni ska inte äta eller dricka något under tre dygn, varken dag eller natt. Jag och mina tjänarinnor ska också fasta på samma sätt. Därefter ska jag gå in till kungen”. Ester 4:16 SFB15

Vi kan alla känna att tåget i tunneln är på väg mot oss, men fastan kan ändra det så att det är ljuset vi möter och inte kraschen. Fastan hjälper oss att under en kort period få maximalt med övernaturlig kraft till förändring och förvandling. Den öppnar en väg in till Kungarnas Kung.

Ester fastade och bad inte ensam, hon inkluderade fler. Det initiativet var en stor orsak till att ett helt folk blev räddat. När många gör det samtidigt etableras Guds möjligheter hos oss på en helt ny nivå.

Kanske står vi inte inför ett pressat val som Ester. Vi kanske snarare känner att vi står still och längtar efter mer av Gud. Kanske känner vi frustration över att det finns mycket mörker i våra städer, i vår absoluta närhet och ibland i våra egna liv.

Dörren till en ny nivå av genombrott heter fasta. Det är ett otroligt starkt medel för att få se himmelen landa på jorden, ondskans inflytande decimeras och Guds planer dominera. Fastan i en atmosfär av bön och tillbedjan är ett oslagbart vapen Gud gett oss för att kunna bryta vanmakt, mörker och förvirring.

Vill du vara med och avstå från något för en dag eller mer för att förändra historien för någon annan och för dig själv? Välkommen att under våra 21 dagar av bön och fasta se en ny tid bryta fram.

Be för detta idag. Be att Jesus hjälper dig att under en period ge extra tid till relationen med Honom. Be om kraft att avstå från något som upptar din tid genom fastan. Tacka Honom för att Han har gett oss en väg till förändring.