cma filler2

cma filler

Connect Music Academy är för dig som:

  • vill satsa helhjärtat på ett år av musik och kreativitet
  • vill utvecklas som musiker, både personligt och i grupp
  • vill växa i en miljö som lyfter fram dina bästa sidor
  • vill göra lovsången till en livsstil

Skolan
Folkhögskolan Music Academy är en csn-berättigad, ettårig musikerutbildning, i hjärtat av Connect Church Göteborg. Skolan startades utifrån drömmen att se en generation av lovsjungande musiker bli allt Gud kallat dem till. I vår församling finns en stor passion för kreativitet, lovsång och låtskriveri. Här utmanar vi varandra att tjäna Gud med allt han lagt ner i oss.

Studier
Music Academy tar dig från replokal till konsert genom spännande produktioner, inspelningar och konserter. Det är ett år av givande utmaningar, där din musikalitet och dina sociala färdigheter kommer bli djupare, bredare och större.

Vi tar in musiker på trummor, bas, gitarr, klaviatur och sång, med en öppenhet för övriga instrument. Livet som musiker är mångfacetterat och vi vill ge dig de verktyg och förutsättningar som just du behöver. Vi uppmuntrar alla att spela och jamma så mycket som möjligt under ett helt år. Ger du 100% kommer det här bli hur bra som helst!

Att utbildningen är en del av Connect Church ger dig en unik chans att göra kreativa projekt tillsammans med de olika teamen. Nytt för det här läsåret är till exempel streetdance experience med dansteamet, och forrest sessions med kamerateamet.

Vi tar vara på det rika kulturlivet i Göteborg genom att göra spelningar på klubbar eller andra musikutbildningar i stan och genom att gå på konserter tillsammans.

Utrustning och lokaler
På kursen har varje ensemble tillgång till egen lokal utrustad med sånganläggning. Utöver det finns det en grunduppsättning av instrument på skolan, men du som deltagare förväntas använda eget instrument och förstärkare. Detta gäller exempelvis: trumset, bas, elpiano, elgitarr, och sångmikrofon. Se till att ha försäkring och fodral till dina grejer.

Det går fortfarande att söka till utbildningen. Läs mer om Music Academy under övriga flikar.

Björn Andermo är kursföreståndare.
bjorn.andermo@connectchurch.se | 0730839557

Du ansöker enkelt till Connect Music Academy genom formuläret längst ner, därefter blir du kallad till en härlig sökdag hos oss. Läs mer nedan om hur allt går till.

Audition och intervju
Sökdagen kommer äga rum på Brewhouse i Göteborg. Under dagen går du igenom tre moment:

I första momentet framför du din förvalda låt.

Blir du godkänd går du vidare till moment två, och spelar eller sjunger tillsammans med de andra sökande, och får samtidigt tips av lärarna.

Tredje momentet är en personlig intervju för att vi ska få lära känna dig bättre. Vi pratar om din motivation, ambition och inställning.

Lyssna och välj låt

Antagningsbesked
Alla som gått vidare till moment 2 får ett antagningsbesked och tilldelas en ordinarie plats eller en reservplats. Först när en ordinarie plats blir tillgänglig får den som är reserv närmare besked. Musikaliska och tekniska färdigheter, förståelse för lovsångens betydelse, målsättning och samarbetsförmåga är några av faktorerna som vägs in.

Kostnader
Själva undervisning är gratis men 4000 kr/termin tillkommer för utrustning, material och resor i samband med spelningar. Det är också en anmälningsavgift på 300 kr, och en antagningsavgift på 700 kr. Kostnaden, utöver de två avgifterna, kan du välja att dela upp termins- eller månadsvis. Det billigaste alternativet är att betala terminsvis. Utbildningen är CSN-berättigad.

Betalningsplaner
Termin: 8000 kr | 2x 4000
Månad: 9000 kr | 9x 1000

Anmälan är bindande, vid tidigt avslutade studier betalas hela kostnaden.

Så här enkelt ansöker du:

  1. Lyssna på låtarna och välj vilken du vill spela eller sjunga på din audition.
  2. Fyll i formuläret nedan. Glöm inte ange låt och välja betalningsplan.
  3. Betala anmälningsavgiften på 300 kr till bankgiro 259-7888. Märk med CMA1718 och ditt namn.
  4. Du kallas till audition och intervju i Göteborg.
  5. Du får ditt antagningsbesked på posten, inom en vecka efter sökdagen.
  6. Du bekräftar din plats genom att betala fakturan för antagningsavgiften.

Viktiga datum
Det går fortfarande söka till utbildningen. Läsåret 17/18 drar igång den 23:e augusti.

Björn Andermo är kursföreståndare.
bjorn.andermo@connectchurch.se | 0730839557

Under ditt år på Connect Music Academy kommer du:

Spela på klubbar
Delta och växa i kyrkans kreativa kultur
• Lovsjunga, och lära dig leda lovsång utifrån ditt instrument
• Koppla ihop ditt gehör och din teorikunskap med din musikalitet
Utföra konserter och en turné inom ensembleämnet
Skriva låtar

Ensemble
Konserter, inspelningar och turnéer och allt det teoretiska kring det, berörs i detta ämne som är utbildningens ryggrad. Du utmanas att utforska musik inom kontexten pop och soul, och lär dig om samspel, sound och förhållningssätt till puls. Vi kommer också att jobba med timing, dynamik, lyhördhet, improvisation och eget uttryck. För att ge dig de bästa förutsättningarna för ett fortsatt musicerande, har vi valt att baka in följande strategier: Repteknik, Ensembleledning, Arrangering, Studioteknik, Liveteknik, In-ear medhörning med klick.

Huvudinstrument
Privata lektioner med en pedagog som coachar dig och som ser till att du uppnår dina musikaliska mål för året. Du blir stretchad i teknik och repertoarkännedom. Du ökar i kunskap och medvetenhet om dig och ditt instruments personliga kapacitet och samverkan.

Biinstrument
Grupplektion med en pedagog som utvecklar grundläggande teknik, bygger upp en inspirerande repertoar och ökar din förståelse för ditt instruments roll i ett musikaliskt sammanhang. Redovisas i utbildningssyfte i form av minikonserter.

Musikteori
Undervisning i läran om musik. På ett kreativt och engagerat sätt kommer du bli utmanad i att ta dig an teoretiska verktyg som du kommer ha nytta av under utbildningen och i livet efter. Harmonilära, ackordanalys och arrangering i notskrivningsprogrammet Sibelius är några av dem.

Soul
Fördjupad förståelse kring varför vi gör det vi gör och hjärtat bakom vår lovsång. Undervisningen tar upp ämnen som kyrkans kultur och värderingar, hur man blir en bärare av kulturen i tjänande och volontärskap. Det här ämnet kommer du läsa tillsammans med Connect Bible School.

Worship
Praktisk träning och biblisk undervisning i hur du kan förvalta och utveckla din musikaliska gåva genom lovsång. Connect Music Academy är en del av en kreativ kyrka, med en passion för att lovsjunga Gud innanför och utanför våra väggar. En kyrka med en längtan att få se Gud resa upp nya generationer av lovsångare.

Chuch Life Program
Varje deltagare får en unik chans att engagera sig i Connect Church kreativa team som håller på med allt från ljud, ljus, media, screens, video, foto, dans, kommunikation och kids creative. Vårt Church Life Program handlar om mer än musik, det handlar om att göra lovsång till en livsstil. Inom ramarna för Music Academy vill vi utmana och utrusta dig att bygga kyrkan genom din kreativitet. Streetdance experience och forest sessions är exempel på projekt som kommer göras i samarbete med Creative.

Intyg
Studieintyg utfärdas efter två terminer. Där anges ämnenas rubriker med kortfattad beskrivning. Frånvaro anges i intyget om den ligger högre än 20%.

Anmälan till Connect Music Academy 17/18

Namn*

Födelsedatum*

Gatuadress*

Postnummer*

Ort*

Land*

Mobilnummer*

Epost*

Välj betalningsplan*

Välj huvudinstrument*

Välj biinstrument*

Tidigare Utbilding*

Välj sång inför din audition*

Om du valt sång, vilken tonart?

Varför vill du gå på Music Academy? Vad har du för förväntningar på skolan?*

Övrigt, allergier och annat skolan behöver veta.